2012. január 21., szombat

GRUJIC, MILORAD - Istene vadrácnak,istene magyarna - Jelenlegi ára: 2 380 Ft +


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
220490
GRUJIC, MILORAD
Istene vadrácnak, istene magyarnak
Milorad GrujiE (1950, Nagybecskerek). /jvidEken El. Verses- Es novell? s k^tetei, majd ˙jvidEki ˙tik^nyve ut? n kEt regEnnyel jelentkezett. Az Istene vadr? cnak, istene magyarnak (Bog Vadraca i Madűara, 2001) t^rtEnelmi regEny, ak? rcsak az elsi, A Duna-sor ? rnyEk? ban (U zasenku Dunavskom sokaku, 1999) is.
Jelen t^rtEnete az idik v? ltoz? s? rŰl szŰl, amiben az ember mindig ember marad. A t^rtEnet ugyan ˙j, ? m a lElek rEgi, Es a rossz meg a vil? gvEg hozadEkaival terhelt. A sosrscsap? s Es a megsemmis¸lEs tragEdi? ja f? tumkEnt lebeg a fej¸nk felett, de egyben prŰfEcia is.
R^vid mondatai az elbeszElEs k^nnyedsEgEt sugallj? k, helyenkEnt aforizmakEnt, korunk filozŰfiai tEteleikEnt hatnak. A fihis t^rtEnetEbe k¸l^n^s szInt Es mElysEget visz Jovan Sterija PopoviE jeles szerb dr? maIrŰ Es Petifi S? ndor nagy magyar k^lti nyolc-nyolc versrEszletEnek a fejezetek ElEn valŰ k^zlEse mintegy figyelmezetEskEnt, hogy ha his^k nem is, de nek¸nk l? tnunk kell a k^ltik jŰzan ItEletEt. Ak? r szerepet is cserElhetnEnek, mert a szerb Es a magyar k^lti is ugyanazt ¸zeni nEpEnek.
A t^rtEnelem olyan vEres folyam, amelyben a regEny hise, GrujiE fuldokol Es ˙szni prŰb? l. Az IrŰ 16 fejezeten ? t viharos Es eriteljes menetben, kiElezett dramaturgi? val Es merEsz v? g? sokkal teszi izgalmass? a regEnyt. Az elkeseredett harcos, akit a szerencse ? llandŰan elker¸l, de akit mindig p? rtfog? s? ba is vesz, hazatEr a lerombolt otthon? ba. A tengernyi vEr ut? n az Elet ˙gy folytatŰdik, mintha mi sem t^rtEnt volna. Pedig... ... s a vadr? cok meg a magyarok istene mindazt l? tta.
GrujiE olvasŰj? tŰl egyet kErdez: kellett ez a h? bor˙? Ez volt egyed¸li ˙tjat a rendezEsnek? E vidEknek, melyen egy¸tt El magyar Es szerb, horv? t Es szlov? k, sv? b Es roman, egy a sorsa, egy az istene Es egy a k^ltije, b? rmilyen nyelven is szŰlingatj? k azt. A b˙za is bEkEben z^ldelhet kora tavasszal, Es lehet belile kenyEr mindenkinek: szerbnek is Es magyarnak is. Csak egy¸tt arassonak.
2001-ben a regEnyt NIN-dIjra jel^ltEk. A vajdas? gi magyar Szirmai-dIj nyertese.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Az aukció vége: 2012-01-20 01:09
. GRUJIC, MILORAD - Istene vadrácnak,istene magyarna - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Fontos