2011. július 28., csütörtök

Fekete István: Útra kelünk - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Útra kelünkA könyv listaára: 2500 Ft. Leírás:
A Fekete István-i kispróza újabb gyűjteménye szorosan kapcsolódik a göllei gyerekkor emlékeit feldolgozó Tojáshéjdarabkákhoz (200709244) és a kamaszélményeket, rokonságot megörökítő Sárgaréz patkókhoz (200724290). Az újabb kötet az író házassága után született, különféle folyóiratokban megjelent elbeszéléseit nyújtja át az olvasóknak. Ezekben a leheletfinom pillanatfelvételekben részben apróbb-nagyobb eseményeket, részben hangulatokat dolgoz fel. Valószínűleg valós alapja van a legtöbb írásnak, amit a kortársak is alátámasztanak, de erre utal az egyes szám első személyű, vallomásos hang is. Az író azonban úgy szedi csokorba élete, az őt körülvevő környezet meghatározó szereplőit, hogy azok nemcsak az egyéni lét, de az egész akkori Magyarország életének szimbólumaivá válnak. A Gólyamadár pl. 1953 májusában jelent meg: Sztálin halála után ez az évről évre visszatérő hírnök valami rendkívüli szuggesztivitással hirdeti a nagybetűs Tavasz érkezését. Az Óvóhelyen című elbeszélés, amely tele van önmagát is kifigurázó, enyhén ironikus humorral, a cigaretta köré szövődik, amely a nyugalmat, az örömöt és a békét jelenti. Nemcsak úgy, ahogyan a Cigaretta című novella, amely 1943-ban a harminc évvel azelőtti békeévre utal vissza, amikor is először tette le a dohányt az író, hogy mélyen magába szívhassa az akácillatot, hanem egy delíriumos álom formájában, amely a békévé szelídült első világháborúba röpíti az elbeszélőt: Feleségemnek meg kellett magyaráznom az álmot, hogy tizenhét éves voltam, szabad, fiatal, és a szűzdohányt kellett volna letenni a konyhába, mert én még a múlt háborúba álmodtam magam. Fekete István mélységes humanizmusa nem a szavakban, hanem az ábrázolás e rendkívüli erejű alkímiájában rejlik, amely az írót képessé teszi arra, hogy az oktalan állatokba és a családi játékmackóra is átsugározza az emberi lélek fényét. A sajtó alá rendező Sánta Gábor tanulmány értékű, remek utószavával ellátott gyűjteménynek minden nagyobb könyvtárban ott a helye. ISBN: 978-963-267-013-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 00:30
. Fekete István: Útra kelünk - Jelenlegi ára: 2 050 Ft

Fontos