2011. július 28., csütörtök

Szécsényi Endre: Szépség és szabadság - Jelenlegi ára: 1 805 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Szépség és szabadságA könyv listaára: 2200 Ft. Leírás:
Szépség és szabadság, esztétika és politika viszonyát tárgyalják a szerző eszmetörténeti tanulmányai, amelyek középpontjában 18. századi szerzők állnak. Az alaphangot megadó első tanulmány az angol morálfilozófusnak, Lord Shaftesburynak köszönhető sensus communis (ld. 200813005) kapcsán vezeti be a szabadság átesztétizált, a szellem és a jó kedély szabadságaként értelmezett fogalmát. Vivat Denon frivol meséje (Csak míg meg nem virrad) apropóján az esztéta-libertinus alakját ismerhetjük meg, aki az erotika és az esztétika együttes művelésével törekszik a szellemi és érzéki szabadság megvalósítására. George Berkeley és Edmund Burke egy-egy a nyelv emotív funkcióit vizsgáló írásainak elemzése árnyalja tovább az esztétikai és a politikai dimenziók közötti szoros kapcsolat természetét. A következő tanulmány azt mutatja be, hogy a két világháború közt igen elismert, mára jórészt elfeledett skót filozófus éppen a 18. századi brit morálfilozófia nyelvezetére támaszkodva hogyan igyekezett újrateremteni a szabadság harmonikus fogalmát. A széles perspektívájú eszmetörténeti kalandozásokat lezáró és egyben összegző utolsó tanulmány Hannah Arendt felvilágosodáskritikájával vitatkozva fejti ki, hogy a felvilágosodásnak a közös értékeket osztó jó társaság és a jó ízlés fogalmain alapuló esztétikai politikája a klasszikus politika minden ízében modern újrafogalmazása. A korábban már folyóiratokban, gyűjteményes kötetekben publikált írások átdolgozott és helyenként bővített változatát tartalmazó kiadványt irodalomjegyzék zárja beszerzése a nagyobb filozófiai gyűjteményekbe javasolt. ISBN: 978-963-236-044-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 805 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 23:38
. Szécsényi Endre: Szépség és szabadság - Jelenlegi ára: 1 805 Ft

Fontos